ISSN : 1302-7123 | E-ISSN : 1308-5123
The Medical Bulletin of Sisli Etfal Hospital
A case of 11 Beta Hydroxylase Deficiency [Med Bull Sisli Etfal Hosp]
Med Bull Sisli Etfal Hosp. 1997; 31(4): 82-84

A case of 11 Beta Hydroxylase Deficiency

Excess of surrenal cortex hormones are classified as adrenogenital syndrome, Cushing syndrome, hyperaldosteronism and feminizing syndromes. Adrenogenital syndrome can be associated with congenital adrenal hyperlasia or virilizing adrenal cortex tumors.
A patient applied to our department who is having premature sexual and body development is diagnosed as 11 beta hydroxylase deficiency which is a rare form of congenital adrenal hyperplasia. it is reported as a case and the diagnosis and the treatment modalities is checked.


Kongenital Adrenal Hiperplazi 11 Beta Hidroksilaz Eksikliği Olan Bir Olgu

Surrenal korteks hormonlarının fazlalığı adrenogenital-sendrom, Cushing sendromu, hiperaldosteronism ve feminizan sendromlar olarak sınıflandırılır. Adrenogenital sendrom, kongenital adrenal hiperplazi veya virilizan adrenal korteks tümörlerine bağlı olabilir. Erken seksüel ve vücut gelişimi yakınmaları ile kliniğimize getirilen kongenital adrenal hiperplazinin nadir bir formu olan 11 beta hidroksilaz eksikliği olgu olarak sunulmakta; tanı ve tedavi ile ilgili bazı özellikler gözden geçirilmektedir.


. A case of 11 Beta Hydroxylase Deficiency. Med Bull Sisli Etfal Hosp. 1997; 31(4): 82-84
Manuscript Language: Turkish
LookUs & Online Makale